Den vita fina torsken kan bytas ut, såklart, mot en annan vit fisk. Den här rätten blir precis lika god ändå! Det här tycker jag var riktigt smarrigt! Och enkelt!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 600 g torskfilé
- 900 g fast potatis
- salt och peppar
- 2 dl crème fraiche
- 1 schalottenlök
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 250 g små gröna ärter
Gör såhär:
- Tina torsken (om fryst). Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Finhacka en schalottenlök och blanda samman créme fraîches med löken, senap och vitvinsvinäger.
- Lägg torsken i ugnssäker form.
- Krydda med salt och peppar. Bred crème fraichen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Koka ärtor.
- Servera fisken med den kokta potatisen och ärtorna.