Korvringen från Falun kan användas till massor, både korvstroganoff och den fantastiskt ugnsgratinerade falukorven! Här med tomater och en god senapssås, härligt på en onsdag eller måndag!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 0,5 st falukorvsring
- 1 rödlök
- smörgåsgurka, lika många skivor som springor i korven
- 1 msk ketchup
- 1 msk senap
- 1 dl riven ost
- 1 tomater eller 10 små körsbärstomater
- Rostad lök att toppa med
Sås - 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 2 krm salt
- 0,5 krm vit- eller svartpeppar
- 2 msk söt/stark senap
- 2 msk dijonsenap
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skåra falukorven i valfri tjocklek, jag brukar göra tunna.
- Dela och skiva löken i halvmånad, tunt.
- Varva lök och smörgåsgurka i skårorna och toppa med ketchup, senap och riven ost.
- Skär ned tomaterna och strö lite lök över.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Sås - Fräs smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjölet och rör ut det med en visp.
- Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Tillsätt ev. lite mer mjölk så att såsen får den konsistens du vill ha.
- Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter eller längre och rör då och då så att den inte bränns.
- Smaka av såsen med lite salt, peppar samt senapen.
- Servera med kokt potatis eller mos!