Fasen vad gott det här var! Vego- till och med! Såsen kan man ju äta med sked och ha på allt! Testa det här!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram potatis
- 1 förp vita bönor (i vatten, inte tomatsås)
- 250 g körsbärstomater
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 2 förp minimozzarella eller vanlig
- 1 dl tapenat soltorkade tomater
SÅS - 1 huvudsallat
- 1 kruka persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kapris
- 1/2 msk dijonsenap
- 1/2 dl olivolja
- 1 citron
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg på en plåt, ringla lita olja över och salta och peppra. Rosta i ugnen 20-30 minuter, vänd efter halva tiden. Rosta tills gyllene.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem.
- Blanda bönor med tapenade. Lägg paprikahalvorna i en ugnssäker form. Fyll dem med bönor, tomater och mozzarella. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
- SÅS: Blanda sallad, persilja, skalad och skivad vitlök, kapris, senap och olivolja i en matberedare och mixa ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Servera paprikan med den rostade potatisen, såsen samt sallad!