Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fylld aubergine med salsiccia och fetaost

Aubergine är det ursprungsbefolkningen i Australien eller är det den där grönsaken som förknippas med Grekland? Den frågan är inte lätt att svara på men här serverar vi den fylld med härlig korv toppad med fetaost som serveras med ris och en tomatsås!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port ris
  • 4 auberginer
  • 3-4 färska salsiccia korvar
  • 1 gullök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 pkt fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm cayenne
  • 1 tsk socker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset.
  3. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Smaka av med socker, cayenne, salt och peppar. Låt den sjuda några minuter.
  4. Halvera auberginen och gröp ur innanmätet. Hacka ned det till mindre bitar. Ta bort skinnet på korven och hacka ned till mindre bitar. Finhacka lök och vitlök.
  5. Stek i korv, lök och aubergine i en stekpanna med 2 msk olivolja. Stek tills korven fått lite färg och aubergeinen blivit mjuk.
  6. Lägg tillbaka korvblandningen i halvorna och toppa med fetaost. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera den fyllda gratinerade auberginen tillsammans med kokt ris och tomatsåsen. Ät hela auberginen, även skalet!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *