Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Frittata med svamp

En frittata serveras i Spanien oftast med potatis men det behövs inte. Här kör vi svamp istället och helt ärligt, det kanske egentligen ska kallas för omelett. Men gott blir det i alla fall plus att det är busenkelt!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 1 pkt bacon
  • 400 gram valfri svamp
  •  8 stora ägg
  • 80 gram riven ost
  • 1 pkt rouccola (70 gram)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ned baconet till mindre bitar och stek i het stekpanna några minuter. Skär ned svampen och lägg ned i stekpannan med baconet. Salta och peppra.
  3. Knäck äggen i en skål och vispa sönder de, häll ned äggen i stekpannan och strö över den rivna osten. In i ugnen ca 10 minuter eller tills äggen har stelnat.
  4. Toppa med ruccola och kanske en liten skvätt rödvinsvinäger!

Sjuukt enkelt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *