Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Friterad kyckling

En ”bucket” fylld med friterad kyckling har väl alla drömt om? Det har i alla fall jag gjort. Att fritera kyckling är absolut inte svårt utan busenkelt, svårare är det att hitta på tillbehöret, om man ens behöver något?!

Du behöver:

  • 15 minuter
  • 4 pers
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 3 ägg
  • pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • olja att fritera i

Gör såhär:

  1. Dela varje filébit i hälften och salt och peppra.
  2. Knäck ned äggen i en skål och vispa sönder med en gaffel.
  3. Täck en tallrik med rikligt med ströbröd.
  4. Doppa varje kycklingbit i ägget och därefter ned i ströbrödet. Se till att det täcker ordentligt.
  5. Fritera i ca 180 grader olja i en kastrull eller stekpanna tills gyllene. Lägg av på hushållspapper eller bakgaller.

Till bords!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *