Jag har liksom känt att kräftstjärtar i lake liksom bara är dåligt och inge gott men vad fel jag haft! Det måste bero på att räkor i lake inte är så kanon men kräftorna är så mycket bättre, jag har verkligen haft fel! Den här kräftröran är kanongod!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram potatis (fast)
- 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko (eller ströbröd)
- salt
- smör och olja till stekning
- 1 burk kräftstjärtar (360 gram)
- 2 dl cream fraich
- 1 tsk dijon senap
- 1 msk hackad gräslök (fryst går bra)
- 1 msk hackad dill (fryst går bra)
- salt
- peppar
- ärtor och citron till servering
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
- Låt kräftorna rinna av. Blanda de avrunna kräftorna, creamfraich, dijon, gräslök och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den nykokta potatisen med den frasiga fisken och kräftröran, toppa med citronklyfta och lite kokta ärtor.