När jag gick i skolan så tyckte dom flesta att fisken inte var speciellt god men jag var verkligen tvärt om! Jag älskade fisk och speciellt en vit fisk med frasigt ört-kryddigt täcke. Det här är en variant på det och lite till lyxat med klyftpotatis!
Du behöver:
- 20 minuter
- 4 pers
- 600 gram fiskfilé (jag använder fryst torsk, som får tina)
- 2 skivor vitt bröd
- 1 kruka basilika eller 0,5 dl fryst basilika
- 2 msk olja (gärna oliv)
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl riven parmesan
- 600 gram potatis
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Börja med att sätta ugnen på 250 grader och klyfta potatisen, salt och peppra och häll över lite olja. In i ugnen ca 20 minuter.
- Skär fisken i eventuella portinsbitar, salta och peppra runt om.
- Mixa basilkia, vitlök, olja, bröd och parmesan i matberedare. Finfördela blandningen över fisken.
- Gratinera fisken i ugnen ca 5-10 minuter beroende på tjockleken på fisken.
- Servera med potatisen och kanske en sallad!