Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Frasig fisk med parmesan och basilika

När jag gick i skolan så tyckte dom flesta att fisken inte var speciellt god men jag var verkligen tvärt om! Jag älskade fisk och speciellt en vit fisk med frasigt ört-kryddigt täcke. Det här är en variant på det och lite till lyxat med klyftpotatis!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 600 gram fiskfilé (jag använder fryst torsk, som får tina)
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 kruka basilika eller 0,5 dl fryst basilika
  • 2 msk olja (gärna oliv)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl riven parmesan
  • 600 gram potatis
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader och klyfta potatisen, salt och peppra och häll över lite olja. In i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skär fisken i eventuella portinsbitar, salta och peppra runt om.
  3. Mixa basilkia, vitlök, olja, bröd och parmesan i matberedare. Finfördela blandningen över fisken.
  4. Gratinera fisken i ugnen ca 5-10 minuter beroende på tjockleken på fisken.
  5. Servera med potatisen och kanske en sallad!

Härligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *