Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fiskgryta puttanesca

En klassiks pastarätt som tar en ny skepnad! Här sätter de härliga umami smakerna fart på fisken och tar den till en helt ny nivå! Kanongott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port ris
  • 600 gram torsk (eller annan vit fisk)
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 burk körsbärstomater
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl urkärnade oliver (typ kalamata)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.+
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Bryn den tillsammans med chiliflakes någon minut i pannan.
  4. Tillsätt burken med körsbärstomater, kapris och oliver. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter.
  5. Skär fisken i stora tärningar och tillsätt i grytan. Låt puttra med i ca 8 minuter, vänd fiskbitarna en gång efter halva tiden. Var försiktig så att inte fisken ramlar isär. Smaka av med lite salt och peppar.
  6. Servera fisken tillsammans med det nykokta riset.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *