Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fiskgryta med smaker från Afrika

Den här fiskgrytan är riktigt mustig och härlig samt med en smaksättning som inte är supervanlig i vårat hem. Smakerna är hämtade från central Afrika, och passar riktigt bra till fisken!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • olja
  • 0,25 vitkål
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tumme ingefära, riven
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 potatisar
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 500 g vit fisk
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 citron

Gör såhär:

  1. Börja med att hacka och steka lök och vitlök. Stek på svag värme tills det blivit mjukt.
  2. Finhacka vitkålen och stek tillsammans med löken tills allt är mjukt. Tillsätt alla torra kryddor, ingefära samt chili.
  3. Tillsätt tomatpuré, klyftade eller halverade potatisar, tomater och kokosmjölk. Koka försiktigt utan lock tills allt är nästan genomkokt. Tillsätt eventuellt mer vätska i form av vatten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela ner fisken i grytbitar och tillsätt den mot slutet, låt koka i några minuter till. Toppa med färsk koriander och persilja och pressa över citron.
  6. Servera med ris!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *