Den här fiskgrytan är riktigt mustig och härlig samt med en smaksättning som inte är supervanlig i vårat hem. Smakerna är hämtade från central Afrika, och passar riktigt bra till fisken!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- olja
- 0,25 vitkål
- 1 msk spiskummin
- 1 msk torkad koriander
- 1 tsk kanel
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tumme ingefära, riven
- 1 msk chiliflakes
- 2 msk tomatpuré
- 2 potatisar
- 250 g cocktailtomater
- 400 ml kokosmjölk
- salt och peppar
- 500 g vit fisk
- 1 kruka persilja
- 1 kruka koriander
- 1 citron
Gör såhär:
- Börja med att hacka och steka lök och vitlök. Stek på svag värme tills det blivit mjukt.
- Finhacka vitkålen och stek tillsammans med löken tills allt är mjukt. Tillsätt alla torra kryddor, ingefära samt chili.
- Tillsätt tomatpuré, klyftade eller halverade potatisar, tomater och kokosmjölk. Koka försiktigt utan lock tills allt är nästan genomkokt. Tillsätt eventuellt mer vätska i form av vatten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dela ner fisken i grytbitar och tillsätt den mot slutet, låt koka i några minuter till. Toppa med färsk koriander och persilja och pressa över citron.
- Servera med ris!