Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fish and Chips

För att ladda upp till VM-lördag imorgon och match mot England så finns det väl inget som passar så bra som härliga Fish and Chips! Enkelt och snabbt men så oerhört gott! Härligt krispig vit fisk tillsammans med gyllene pommes, hur gott?

Du behöver:

  • 30 minuter
  • 4 pers
  • 900 gram potatis
  • olja att fritera i
  • 500 gram vit fisk filé
  • 225 gram vetemjöl
  • 33 cl kall öl
  • 3 tsk bakpulver
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Börja med att salta fisken och låt den stå och vätska ur ca 10 minuter.
  2. Blanda samman mjöl, öl och bakpulver till en jämn smet.
  3. Värm oljan i en stor kastrull till 180 grader.
  4. Skär potatisen i önskad storlek och fritera den tills de blir mjuk, tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Doppa fiskfiléerna i frityrsmeten och lägg de därefter i frityroljan, när de börjar få lite färg så lägg i potatisen i oljan och låt allt friteras tills det fått fin färg.
  6. Ta upp ur oljan och salta och peppra och servera med en härlig tartar sås!

Härligt och gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *