Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fetaostfyllda kycklinglår med risonisallad

Snabbt och enkelt ska det vara en helt vanlig vardag. Och det är precis vad det här är! Det tar typ 20 minuter och det blir en härlig vardagsmiddag!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl basilika, färsk eller fryst
  • 4 dl risoni
  • 1 stor röd paprika
  • 3 tomater
  • 3 salladslökar eller 1 dl strimlad purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vik ut lårfiléerna och salta och peppra dom runt om.
  2. Skär fetaosten i smala stavar, lika många som filéerna.
  3. Fyll kycklingen med fetaost och basilika och rulla ihop dom. Lägg de i ugnsfast form och in 20 minuter i ugnen.
  4. Koka risonin enligt anvisning.
  5. Tärna tomater och paprika. Skiva salladslöken och fräs i stekpanna tillsammans med vitlök (pressad) i oljan.
  6. Blanda samman den färdigkokta risonin och smaka av med salt och peppar.
  7. Klart!

Pang! Exakt 20 minuter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *