Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Falukorv med stekt vitkål och senapssås

Senapssås är inte att leka med. Passar perfekt ihop med falukorv eller bara mosa potatisen i, jättegott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 700 g potatis
  • 500 g falukorv
  • 400 g färsk vitkål
  • smör till stekning
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk söt/stark senap

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Stek falukorven till fin färg i smör.
  2. Stek vitkålen i rikligt med smör tills den sjunker ihop och får lite färg, smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Fräs smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Tillsätt ev. lite mer mjölk så att såsen får den konsistens du vill ha.
  6. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter eller längre och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Smaka av såsen med lite salt, peppar samt senapen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *