Middag för hela familjen

Falukorv med stekt vitkål och senapssås

Senapssås är inte att leka med. Passar perfekt ihop med falukorv eller bara mosa potatisen i, jättegott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 700 g potatis
  • 500 g falukorv
  • 400 g färsk vitkål
  • smör till stekning
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk söt/stark senap

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Stek falukorven till fin färg i smör.
  2. Stek vitkålen i rikligt med smör tills den sjunker ihop och får lite färg, smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Fräs smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Tillsätt ev. lite mer mjölk så att såsen får den konsistens du vill ha.
  6. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter eller längre och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Smaka av såsen med lite salt, peppar samt senapen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *