Variera din falukorv! Falukorv är basföda i vårat hem och det är därför att den går att variera i hur många olika varianter som helst! Den här med smaker av medelhavet såsom zucchini, aubergine och paprika! Riktigt gott och toppat med fetaost.
Du behöver:
- 20 minuter
- 6 pers
- 600 g falukorv
- 150 g fetaost
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 4 klyftor vitlök
- 2 gul lök
- 2 msk torkad timjan
- 2 tsk torkad rosmarin
- 5 dl passerade tomater
- olja till stekning
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär alla grönsaker i centimeterstora tärningar. Hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna och häll över i en gryta som är ugnssäker.
- Tillsätt timjan och rosmarin och passerad tomater. Låt allt koka ihop så att konsistensen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Skär centimeter tjocka skivkar av korven. Stick ner korven så den täcks av grönsaksröran och toppa med brytna bitar av fetaost.
- Skicka in heta grytan i ugnen, ca 10 min, tills den fått fin yta.
- Servera med kokt ris, eller bara som den är!