Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Falukorv med rotfruktsgratäng

Ibland vill man bara ta det enkla och göra det riktigt gott! Här, en falukorv…. Men med en krämig och härlig rotfruktsgratäng så blir det topp topp! Vet du hur man får en riktigt krämig gratäng, jodu, det ska du få se….!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 6 potatisar
  • 1 rödbeta
  • 1 morot
  • 0,5 zuccini
  • 1 falukorvsring
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 25 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • ost (valfritt)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär de 0,5 cm tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna i formen. När du kommit till mitten så tillsätter du lök och vitlökspulver. Salta och peppra på toppen.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, när det tjocknat så tillsätter du mjölken och låter koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll över bechamelsåsen över rotfrukterna och strö över eventuell ost. Ställ den i ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och den har fått fin färg.
  5. Skiva falukorven och stek den, servera med rotfruktsgratängen och kanske en sallad!

Underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *