Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Falukorv med kryddig couscous

Att börja vecka men en riktig matlåderäddare är aldrig fel! Den här falukorven är en riktig höjdare och ger en härlig variation från korv och makaroner träsket. Att en falukorvsrätt kan smaka så mycket!

Du behöver:

  • 30 minuter
  • 4 pers
  • 600 g falukorv
  • smör eller olja (till stekning)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 gul lök
  • 1 citron (skalet rivet)
  • 1 kycklingbuljongtärning + 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl couscous
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk spiskummin
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk hackad persilja (fryst går bra)
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Börja med couscousen. Koka enligt anvisning på paketet fast byt ut vattnet mot buljongtärningen + 4 dl vatten.
  2. Tillsätt spiskummin och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva falukorven och strimla löken.
  4. Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och ciliflakes i någon minut.
  5. Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen och toppa med smulad fetaost.

En riktig falukorvsfest!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *