Middag för hela familjen

Falukorv med grönkål, feta m.m

Härliga falukorv! Mycket goda saker på en och samma plåt! Gott blir det!

Du behöver:

  • 800g falukorv
  • senap
  • 150g grönkål
  • 1 rödlök
  • 200g champinjoner
  • 1 ask plommontomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl wahlnötter
  • 150g fetaost
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1/2 kruka basilika
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver

Gör såhär:

  1. Snitta hela falukorven som är cirka två tredjedelar djupa. Lägg korven i en ugnsfast form och bred lite senap mellan skivorna.
  2. Strimla grönkål och skär rödlöken till tunna klyftor. Kvarta champinjoner och tomater. Finhacka vitlök och hacka nötter. Fördela ut allt runt om korven och smula över fetaost och riv över basilikablad. Salta, peppra och ringla över olja. Pudra lite paprikapulver över korven. Ställ in i 15-20 minuter i 200°C på varmluft eller 225°C på över- och undervärme.
  3. Servera med ris.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *