Falukorv! Korvstroganoff! Falukorv med senap! Ja korven i alla dess former är underbar! Här har du en enkel variant på en annars så klassisk rätt.
Du behöver
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port ris
- 600 g falukorv
- ½ dl finhackad purjolök
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk rosépeppar, krossad
- 1 msk kalv- eller grönsaksfond
- hackad persilja
- hackad gräslök
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Skiva korven och skär stavar. Hetta upp en panna och fräs korven tills den fått lite färg.
- Tillsätt löken och låt den steka med en stund.
- Blanda i grädde, 1 dl vatten, senap, rosépeppar och fond. Låt koka upp och sedan småputtra ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, ev mer dijonpeppar.
- Rör ner persiljan och gräslöken precis innan servering.