Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Citrondoftande kycklingpasta med fänkål

Super fräsch pasta med kyckling, fänkål och citron. Krämig från grädden, gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 350 g pasta
  • 1 stor fänkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 körsbärstomater
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Ansa, dela och strimla fänkålen, spara ev fänkålsdill.
  3. Skala och skiva vitlöken. Dela tomater. Skär kycklingen i strimlor.
    Fräs vitlök och fänkål i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt citronskalet. Krydda med salt och peppar. Ta upp fräset och lägg åt sidan.
  4. Stek kycklingen runt om i resten av oljan ca 5 minuter i pannan. Häll på fond, grädde och 1 dl av pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner ev hackad fänkålsdill. Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen. Toppa med parmesan och mal över lite peppar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *