En riktigt fuskig variant på Carbonara. Här vego-variant, sjukt gott med sojabönor och tomat!
Du behöver:
- 4 port spagetti
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 250 g sojabönor
- 250 g körsbärstomater
- salt
- peppar
- 4 ägg
- parmesan
Gör såhär:
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull eller stekpanna ca 2 minuter. Rör ner grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner sojabönorna när det återstår 2 minuter av koktiden. Separera äggulorna.
- Dela tomaterna i halvor. Låt pastan rinna av. Lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner såsen. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Smaka av med salt och peppar. Innan servering så blanda ned ägget.
- Toppa pastan med tomaterna, riven parmesan och nåt varv på pepparkvarnen. Servera genast.