Middag för hela familjen

”Carbonara” med bönor och tomat

En riktigt fuskig variant på Carbonara. Här vego-variant, sjukt gott med sojabönor och tomat!

Du behöver:

  • 4 port spagetti
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g sojabönor
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • parmesan

Gör såhär:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull eller stekpanna ca 2 minuter. Rör ner grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner sojabönorna när det återstår 2 minuter av koktiden. Separera äggulorna.
  3. Dela tomaterna i halvor. Låt pastan rinna av. Lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner såsen. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Smaka av med salt och peppar. Innan servering så blanda ned ägget.
  4. Toppa pastan med tomaterna, riven parmesan och nåt varv på pepparkvarnen. Servera genast.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *