Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Cannelloni med champinjoner och aubergine

Cannelloni är ett utmärkt alternativ när man är trött på den vanliga lasagnen, det är ungefär lika många moment och tar ungefär lika lång tid men smakar helt annorlunda! Nästan en större favorit än vanlig lasagne! Och den här är dessutom vegetarisk!

Du behöver:

  • 50 min
  • 4 pers
  • 1 pkt färska lasagneplattor (8 st)
  • 1 liten aubergine
  • 250 gram champinjoner
  • 70 gram (1 påse) spenat
  • 1 pkt ricotta
  • 1 klyfta vitlök
    Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svart peppar
  • 1 klyfta vitlök
    Bechamelsås
  • 2 msk smör.
  • 2½ msk vetemjöl.
  • 5 dl mjölk.
  • 0,5 tsk salt.
  • 1 krm vitpeppar.
  • 0,5 dl riven parmesanost

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med tomatsåsen. Blanda allt samman i en kastrull och låt stå och små puttra medan ni gör färdigt allt det andra.
  3. Fyllningen: Skär små tärningar av auberginen samt skiva champinjonerna. Fräs i lite olja hårt så det nästan har tappat all vätska, salta lite så släpper vätskan snabbare.
  4. När det är färdigstekt så töm av den stekta auberginen och champinjonerna på en tallrik och ställ undan för att svalna några minuter.
  5. Fräs snabbt spenaten så den blir mjuk och lägg den tillsammans med det andra på tallriken.
  6. Blanda ned ricottan i en bunke tillsammans med en klyfta vitlök. Blanda ned spenat, svamp och aubergine. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bechamelsås: Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret.
  8. Späd i omgångar med mjölk. Vispa hela tiden. Rör ned den rivna parmesanen.
  9. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar
  10. Dags att fylla. Ta en ugnssäker form och häll ned lite av tomatsåsen i botten så rullarna har något att ligga på.
  11. Ta lasagneplatta och lägg en sträng med fyllning i mitten och rulla sedan ihop. Lägg de i formen med skarven nedåt.
  12. När alla är fyllda så häll på bechamelsås samt tomatsås på toppen. Grädda i ugnen ca 20 minuter.

Låt det njutas med en härlig sallad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *