Hollandissås, är det smörsåsernas rolls royce? Jag tycker nästa det, mycket härligare och godare än en bearnaisås trots att det nästan är samma! När man bryner smöret så får den mycket mer djup och en rundar smak! Det här funkar faktiskt lika bra till kött som fisk!
Du behöver:
- 4 pers
- 300 g smör
- 2 st äggulor
- 1 tsk senap
- Saft och skal av 1 citron
- 1 msk hackad gräslök
- Salt
Gör såhär:
- Bryn smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Värm äggulor, senap, citronsaft och skal, samt en nypa salt i en kastrull. Vispa och värm försiktigt tills äggen börjar tjockna (ca 65 grader). Häll i brynt smör, lite i taget, tills konsistensen känns tjock. Ha i en skvätt vatten om den blir för tjock. Smaka till sist av såsen med salt och eventuellt lite mer citron. Avsluta med lite hackad gräslök om du vill!