Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Blomkålschili med bönor

Blomkål och bönor i samma rätt, här blir det fart på magen tänker ni! Det kanske det blir, och det här väl härligt?! Sjukt gott är det också, servera det med pasta eller ris.

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port pasta eller ris
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 burk vita bönor (i vatten)
  • 2 tsk timjan (torkad)
  • olja att steka i

Gör såhär:

  1. Koka pasta eller ris enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en gryta på medevärme tills att löken blivit genomskinlig. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med 30 sekunder. Blanda ned tomatpuré, senap och vinäger. Häll i de krossade tomaterna.
  3. Skär ned blomkålen i buketter och blanda ned i tomatsåsen, sänk värmen och låt puttra under lock ca 10-15 minuter eller tillsa blomkålen mjuknat. Tillsätt bönorna och timjan på slutet och låt de blir varma.
  4. Servera blomkålen med pasta eller ris och gärna srirachasås på toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *