Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Biffar med rotmos och stekt paprika

Det här är en trevlig variant på en annars så klassisk pannbiff med steklök. Biffen är kvar, även så löken, men för att ändra det något så är det rotmos och stekt paprika också! En riktig hit faktiskt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • olja att steka i
  • 500 g kålrot
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 msk rökt paprikapulver
  • 25 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Blanda färs, ägg, timjan, vitlök (pressad) samt salt och peppar till en smet. Forma till biffar och lägg åt sidan.
  2. Skala kålrot och potatis och skär i bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  3. Strimla lök och paprika.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna på hög värme så att de får en rejäl yta, sänk värmen och stek färdigt till en temperatur på ca 70 grader.
  5. Hetta upp en mindre stekpanna och lägg ner paprika och lök samt paprikapulver i stekpannan och låter det fräsa tills grönsakerna mjuka.
  6. Mosa potatis och kålrot, rör ned smöret samt mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med paprika och lök fräset samt moset. Toppa ev med hackad persilja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *