Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Bakad fisk med stuvad savoykål och knaperstekt sidfläsk

Savoykål är en såndär kålsort som jag nästan glömmer bort, dock går den att använda till massor! Som här, stuvad! Grymt gott med stuvad savoykål!

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 600 gram vit fisk (torsk eller sej)
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 savoykål
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron (skalet)
  • 200 g sidfläsk
  • 400 g romantica tomater
  • 1 knippe bladpersilja, grovhackad
  • vinäger

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in fisken med olivolja, salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Tillaga tills fiskens innertemperatur är 45-52 grader.
  2. Dela kålen och skär bort roten. Skär i mindre bitar. Koka kålen mjuk i saltat vatten. Häll av vätskan. Koka ihop grädden och tillsätt crème fraiche och kål. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
  3. Skiva fläsket och stek på medelvärme tills det är krispigt. Sila bort överflödigt fett.
  4. Halvera tomaterna och blanda med persiljan. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
  5. Servera fisken med den krämiga savokålen, sidfläsk och tomatsallad samt ev. kokt potatis!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *