Savoykål är en såndär kålsort som jag nästan glömmer bort, dock går den att använda till massor! Som här, stuvad! Grymt gott med stuvad savoykål!
- 4 pers
- 45 minuter
- 600 gram vit fisk (torsk eller sej)
- olivolja
- salt
- peppar
- 1 savoykål
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 1 citron (skalet)
- 200 g sidfläsk
- 400 g romantica tomater
- 1 knippe bladpersilja, grovhackad
- vinäger
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in fisken med olivolja, salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Tillaga tills fiskens innertemperatur är 45-52 grader.
- Dela kålen och skär bort roten. Skär i mindre bitar. Koka kålen mjuk i saltat vatten. Häll av vätskan. Koka ihop grädden och tillsätt crème fraiche och kål. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
- Skiva fläsket och stek på medelvärme tills det är krispigt. Sila bort överflödigt fett.
- Halvera tomaterna och blanda med persiljan. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
- Servera fisken med den krämiga savokålen, sidfläsk och tomatsallad samt ev. kokt potatis!