Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Baguette

Nu ska vi baka baguetter! Det är inte svårt, utan busenkelt! Det perfekta baket inför helgen, baka den på lördagen och ät nybakade baguetter till frukost på söndag!

Du behöver:

  • 1,5 timme
  • 4 stycken
  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *