Den här ljumna härliga asiatiska salladen är riktigt god och fräsch! Mycket härliga grönsaker och sötsyrliga smaker av en mumsig dressing, jag tycker att det är en hit!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
Dressing - 0,5 dl socker
- 1 dl kokande vatten
- 4 msk soja
- 1 msk ingefära, riven
- 2 lime, juice
- 1 röd chili (hackad) eller 1 msk chiliflakes
- 600 g fläskkarré
- 4 morötter
- 0,5 huvud vitkål
- 1 pkt glasnudlar
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka koriander
- 250 gram fryst mango
Gör såhär:
- Blanda dressingen i en kastrill och låt koka upp. Ta av från värmen och låt svalna.
- Skiva köttet och salta det runt om. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek köttet (beroende på tjocklek) ca 3 minuter på varje sida eller tills en temperatur på ca 68 grader.
- Kvarta vitkålen och stek den cirka 5 minuter. Kålen skall få färg och bli ljummen. Ställ sedan köttet och vitkålen för att vila.
- Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
- Riv morötter, strimla salladslöken samt mangon (tinad) och hacka koriandern, inklusive kålen. Blanda sedan grönsakerna tillsammans med nudlarna med dressingen, strimla köttet i tunna bitar. Servera allting med koriander och mango.