Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Asiatisk fläskkarré med kål- och nudelsallad

Den här ljumna  härliga asiatiska salladen är riktigt god och fräsch! Mycket härliga grönsaker och sötsyrliga smaker av en mumsig dressing, jag tycker att det är en hit!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
    Dressing
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl kokande vatten
  • 4 msk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 lime, juice
  • 1 röd chili (hackad) eller 1 msk chiliflakes
  • 600 g fläskkarré
  • 4 morötter
  • 0,5 huvud vitkål
  • 1 pkt glasnudlar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 250 gram fryst mango

Gör såhär:

  1. Blanda dressingen i en kastrill och låt koka upp. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Skiva köttet och salta det runt om. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek köttet (beroende på tjocklek) ca 3 minuter på varje sida eller tills en temperatur på ca 68 grader.
  3. Kvarta vitkålen och stek den cirka 5 minuter. Kålen skall få färg och bli ljummen. Ställ sedan köttet och vitkålen för att vila.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
  5. Riv morötter, strimla salladslöken samt mangon (tinad) och hacka koriandern, inklusive kålen. Blanda sedan grönsakerna tillsammans med nudlarna med dressingen, strimla köttet i tunna bitar. Servera allting med koriander och mango.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *