Färska och fina filéer av abborre kanske man inte alltid har tillgång till men om man har det så är det det här man ska laga! Men det går lika bra med annan vit fisk också!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram potatis
- 600 gram abborrefilé eller annan vit fisk
- 2 tsk salt
- ½ dl vetemjöl
- 2 msk smör
- 1 msk vinäger
- 3 dl grädde
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 dl finhackad dill typ en kruka
- 1-2 msk söt/stark senap typ Jonnhys
Gör såhär:
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Salta filéerna och vänd dem i mjöl, stek filéerna i smör ca 5 minuter.
- Slå vinägern över filéerna, tillsätt grädden och smula i buljongtärningen, tillsätt 1 msk senap. Låt det hela puttra i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt dillen och smaka av med ytterligare senap och lite salt.
- Servera fisken direkt ur pannan med färsk nykokt potatis och några citronklyftor.