Min något snabbare variant på sjömansgryta, här med köttfärs och med inlagd gurka! En riktig toppen rätt om jag får säga det själv! Verkligen hur gott som helst!
Du behöver:
- 4 pers
- 1 timme
- 500 g köttfärs
- 10 potatisar
- 4 gula lökar
- 2 msk smör
- salt
- vitpeppar
- 1 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 2 dlbuljong (om buljongtärning så späd enl anvisning)
- 1 flaska mörkt öl (33 cl)
- persilja
- 1 dl inlagd gurka
Gör såhär:
- Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i tjocka skivor.
- Bryn löken i lite smör i en stekpanna. Ta upp löken. Bryn sedan köttfärsen rejält. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
- Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerbladet. Låt puttra under lock ca 45 minuter. Toppa i slutet med gurkan.
- Servera direkt ur grytan med lite hackad persilja över.